Repair Shuttle

Dé gecertificeerde oplossing voor veilige glas reparatie

Ieder jaar vinden er ernstige ongevallen plaats door de gevaarlijke manier van glas reparatie op de kas. Dit terwijl de wetgeving hierover erg duidelijk is. U mag het kasdek niet betreden zonder veilige voorziening. Onderhoud uitvoeren of snel een gebroken ruit vervangen kan met de repair shuttle, en dat zonder risico op een ongeval. Zo wordt het mogelijk om het aantal ongevallen op de kas te verminderen. Zie ook de publicatie van de Hagelunie over onze repair shuttle.

Hoe werkt de repair shuttle

De shuttle brengt de monteurs met materiaal naar de juiste plek waar ze veilig kunnen werken. Het glas wordt naar boven gebracht met onze glaslift, wordt daarna gekanteld en op de shuttle geladen. Dezelfde lift wordt later weer gebruikt om het kapotte glas af te voeren. Op de shuttle zit een frame met zuignappen die de ruit uit de voorraad bak omhoog hijst om het vervolgens boven de reparatie plek te laten zakken. De reparatie gaat via de buitenzijde van de kas en met de opklapbare werkplateau’s rijdt de shuttle makkelijk over de (deels) geopende luchtramen.

Veiligheid

De shuttle is voorzien van veiligheids rails met 2 rolgeleiders waaraan de meegeleverde veiligheidsgordels en zelfspannende rolgordels kunnen worden bevestigd. Om de Repair Shuttle te verplaatsen naar een andere goot is een serviceplatform benodigd dat op rails buiten de kas loopt. De Repair Shuttle voldoet aan alle relevante CE markeringsrichtlijnen. Bezoek voor meer informatie de site van de reparatieshuttle of bekijk onze product video op YouTube.

Natuurlijk is het in een nood situatie soms sneller om het gat snel en van binnenuit te dichten. Hiervoor hebben wij de reparatieset ontwikkeld. Hiermee heeft de kweker de reparatie snelheid zelf in de hand en is hij niet afhankelijk van de beschikbare capaciteit van derden op dat moment.

Contact

Wilt u meer informatie?

Ga naar de website van GHTec, bel ons op 0174-290717 of mail naar alucon@batistwestland.nl.

Wij nemen de eerst volgende werkdag contact met u op.